Podcast

Podcast_grafik

På denne side finder du Small Great Nations podcastserie, hvori du kan møde erhvervsledere, beslutningstagere, professorer og samfundsdebattører, som alle bidrager med deres perspektiv på Danmarks fremtid.

Episode 9

What will the future of work look like?

Interview with Sheree Atcheson, Influencer and Technology, Respect and Inclusion Manager in Deloitte

In this episode, we will discuss employment and diversity with Sheree Atcheson, who is listed as one of the UK’s most influential women in technology.

27-year-old Sheree Atcheson represents the generation of millennials that is now taking over the workforce, urging employers to revisit their work policies and values. This generation is more purpose driven and has come to expect inclusiveness in workplaces and society. We have asked Sheree what the future of work looks like from her perspective and how she works to empower and inspire women and minorities to grab the opportunities in the tech industry.

Host: Peter Mogensen, CEO of the Danish think tank, Kraka.
Guests: Sheree Atcheson, Global Ambassador for the non-profit organization Women Who Code & UK Technology, Respect and Inclusion Manager in Deloitte and Anders Dons, Nordic CEO of Deloitte.


Episode 8

Fra gennemsnitselev til topchef for verdens største servicevirksomhed

Podcast med Jeff Gravenhorst, Group CEO for ISS

Lyt med, når Jeff Gravenhorst, Group CEO for servicevirksomheden ISS, tager os med på en ærlig livsrejse fra et roligt liv i Ejby til en hæsblæsende karriere i verdens største servicevirksomhed.

Jeff Gravenhorst driver en global virksomhed, hvor mangfoldighed og åbenhed overfor kulturer er en forudsætning for succes. Han så gerne, at disse værdier også var afspejlet i vores samfund, fordi et åbent og mangfoldigt samfund er nøglen til succes.

I denne episode har Jeff Gravenhorst rettet fokus mod den danske folkeskole, som han er meget stolt af, men som han synes, vi investerer for lidt i. Folkeskolen lægger ham meget på sinde, og derfor tøver han ikke med at svare, at han ville gøre folkeskolen til den mest attraktive arbejdsplads, hvis han var statsminister for en dag.

Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Jeff Gravenhorst, Group CEO for ISS og Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte.

Episode 7

Danmark har brug for verden, og verden har brug for Danmark

Interview med Mads Nipper, adm. direktør i Grundfos

Kan man tiltrække talenter fra hele verden til hjertet af Jylland uden samtidig at skubbe de svageste ud af arbejdsmarkedet? Det kan man. Men det kræver, at vi forbliver et fundamentalt åbent land.

Mads Nipper, adm. direktør i Grundfos, fortæller om, hvordan Grundfos har knækket koden til at tiltrække og fastholde medarbejdere i en global virksomhed med dybe rødder i den jyske muld. Fokus på verdensmål, innovation og socialt ansvar har været afgørende parametre for, at Grundfos i dag klarer sig godt ude i verden.

Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Mads Nipper, adm. direktør i Grundfos, og Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte.

Episode 6

Styrk sammenhængs-kraften og den danske livseliksir

Interview med Peter Mogensen, direktør i Kraka, og Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte

”Vi skal være sultne, modige og tillade en fejlkultur - og så skal vi lære at lære.”

I denne episode ser vi på, hvordan det står til med sammenhængskraften i Danmark. På den lange bane bliver fokus på en stærk grundskole, kompetenceudvikling og udenlandsk arbejdskraft helt afgørende. Vi hører Tommy Ahlers, Steen Riisgaard og Jeff Gravenhorsts bud på, hvordan vi bedst styrker sammenhængskraften. Vi vil være en del af noget større, og vi vil have alle med.

Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte, Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister, Steen Riisgaard, bestyrelsesformand og tidl. CEO i Novozymes, og Jeff Gravenhorst, Group CEO i ISS.

Episode 5

Vores fremtid skal bygges på kreativitet

Interview med Karsten Dybvad, adm. direktør i DI

”Vi skal ikke smide babyen ud med badevandet. Vores uddannelsessystem er god til at respektere børnene og skabe et miljø, hvor de kan gøre det, der motiverer dem. Resultatet er jo, at vi klarer os rigtig godt.”

I denne episode får vi besøg af Karsten Dybvad. Som adm. direktør i erhvervsorganisationen DI ved han, hvad der optager danske virksomhedsledere, og han har en holdning til, hvordan vi styrker innovationen i Danmark: Det handler om at uddanne hele mennesker. Og så skal vi lægge en klar strategi for, hvordan Danmark bliver en vidensmagnet, der skaber de løsninger, verden skal leve af i fremtiden.

Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Karsten Dybvad. adm. direktør i DI.

Episode 4

Klassekammeraterne i folkeskolen afgør vores fremtid

Interview med Jørgen Søndergaard, Senior Fellow i Kraka

Danskerne mener, at sammenhængskraften er under pres - og noget tyder på, at de har ret. Vores analyser viser, at vi i stigende grad klumper os sammen med dem, vi ligner. Det kan have alvorlige økonomiske konsekvenser for samfundets svageste - men også for samfundet som helhed.
Lyt med, når Jørgen Søndergaard giver os et faktabaseret indblik i, hvordan det står til med sammenhængskraften i Danmark.


Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Jørgen Søndergaard, Senior Fellow i Kraka.

Episode 3

Hvor afhængig er Danmark af udenlandsk arbejdskraft?

Interview med Jørgen Søndergaard, Senior Fellow i Kraka

”Vi får 10% af arbejdsstyrken udefra. Det svarer stort set til, at udlændinge producerer 10% af nationalproduktet.” Lyt med når Jørgen Søndergaard, økonom og Senior Fellow i Kraka, sætter fokus på globaliseringens effekt på Danmark, og hvilke konsekvenser det har, hvis kvaliteten af vores institutioner falder. Hør også Jørgens Søndergaards bud på, hvordan vi holder os fit som samfund.


Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Jørgen Søndergaard, Senior Fellow i Kraka.

Episode 2

Skal eliteuniversiteter gøre os mere innovative?

Interview med Søren Skou, adm. direktør for A.P. Møller-Mærsk

”Vores hjerner er vores bedste og eneste råstof”, lyder det fra Søren Skou, adm. direktør for A.P. Møller-Mærsk.
Som topchef i Mærsk står han i spidsen for en af de største transformationer nogensinde i dansk erhvervsliv.
Den transformation skal drives af innovation, teknologi og adgang til højt kvalificeret arbejdskraft.

Hør om Søren Skous vision for Danmark og hans tanker om, hvordan Danmark i højere grad kan opfostre talenter,
der styrker danske virksomheder på den globale scene.

Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Søren Skou, adm. direktør for A.P. Møller-Mærsk og Anders Dons, nordisk CEO for Deloitte.

Episode 1

Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

Interview med Peter Mogensen, direktør i Kraka, og Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte

I første episode af vores podcastserie giver vi en introduktion til Small Great Nation-initiativet, idéen bag projektet samt vores bud på, hvordan vi kan skabe en faktabaseret debat om Danmarks fremtid - krydret med perspektiver fra bl.a. erhvervslivet, politikere og eksperter.

Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator.
Medvirkende: Anders Dons, nordisk CEO for Deloitte.